NYHETER

Det här är vår nyheter avsnittet, Refractory Highlights. Det här avsnittet på vår hemsida, där vi delar vår kunskap och upplever. Artiklarna handlar om eldfast livscykel, senaste utvecklingsnyheter och vår vardag. Vi delar artiklarna också som nyhetsbrev via e-post. Fyll i form nedan, om du vill läggas till i vår e-postlista.

Återvinningsgraden upp, kostnaderna ned
20.04.2022

I det här postet berättar vi om återanvändning av slitageinfodringsmassa från stålskänkar.
Läs mera

En utveckling av gjutlådeprocessen innebär 30 procents materialbesparing
23.03.2022

I det nyhetsbrevet förklarar vi vilka fördelar våra kunder får av att utveckla sin gjutlådeprocess.
Läs mera

Bulktransporter ger effektivitet, produktionstillförlitlighet, säkerhet och kostnadsbesparingar
24.02.2022

I den här artikeln pratar vi om fördelarna med bulktransport.
Läs mera

En bra arbetsplats kommer inte av sig själv, den skapas. Tillsammans.
25.01.2022

Vi började samarbeta med Great Place to Work®-teamet för ett och ett halvt år sedan. Vi ville få en ärlig bild av företagskulturen och vilka personliga erfarenheter våra medarbetare har av trivseln på arbetsplatsen. I detta inlägg berättar vi kort om vår resa hittils.
Läs mera

Skola + jobb som TSE på Bet-Ker = en fungerande kombination
20.12.2021

En viktig yrkesgrupp hos oss på Bet-Ker är Technical Support Engineers (TSE) som hjälper våra kunder på platsen där stålgjutningen sker. Hur får man jobb som TSE och vad innebär jobbet? Vi frågar en person som har egen erfarenhet av jobbet som TSE!
Läs mera

Vi arbetar tillsammans för att utveckla rent stål
23.11.2021

Gjutlådan är det sista steget i ståltillverkningsprocessen, då stålet fortfarande är i smält form. Efter gjutlådan gjuts stålet i fast form. Därför är gjutlådan en mycket kritisk process för stålets renhetsgrad. Ovako Imatra tillverkar till exempel specialstål för bilindustrin och företaget har precisa renhetskriterier gällande stålets kvalitet. Användningen av torrmassa i gjutlådan infördes i Imatra på 1990-talet.
Läs mera

Bet-Kers Technical Support Engineers ser till att allt fungerar
27.09.2021

I det här blogginlägget berättar vår Technical Support Engineer Simo Alatarvas hur en vanlig arbetsdag hos en kund ser ut.
Läs mera

Upp till 40 % inbesparingar under livscykeln med CAS-OB-klockor
12.08.2021

Hur kan man förbättra CAS-OB-klockornas kvalitet och hållbarhet? Vi på Bet-Ker har utrett saken och i det här blogginlägget avslöjar vi hemligheter om vår produktutveckling.
Läs mera

5 tips för en lyckad infodring av gjutlåda
04.06.2021

Gjutlådeprocessen är det sista processteget i ståltillverkningen där stålet är i smält form före kontinuerlig gjutning. Det betyder att gjutlådeprocessen är ett kritiskt steg där det är viktigt att undvika onödiga föroreningar i stålet innan det stelnar.   Slitageinfodringen spelar en viktig roll för att gjutlådeprocessen ska fungera korrekt. Det är viktigt att välja sådana komponenter för infodring av gjutlådan som beaktar bland annat de föroreningar som är kritiska för stålet. Läs vidare så får du fem praktiska tips för en lyckad
Läs mera