Jopa 40% elinkaarisäästö CAS-OB -kelloissa

Jopa 40% elinkaarisäästö CAS-OB -kelloissa

12.08.2021

Kuinka saavutimme 40% elinkaarisäästöt CAS-OB -kelloissa?

CAS-OB -kelloa käytetään teräksen valmistuksessa, kun CAS-OB asemalla täsmätään teräksen lämpötila ja koostumus ennen jatkuvavalua. CAS-OB -kellon tarkoitus on suojata terästä hapettumiselta ja muodostaa kuonavapaa alue kellon sisälle.

Kuonavapaan alueen avulla seosaineet voidaan syöttää suoraan teräkseen, eikä kuonakerroksen läpi kuten perinteisesti. Tämä madaltaa seosainekustannuksia ja parantaa seosaineiden saantoa.

Kello on upotettuna teräkseen käsittelyn ajan ja kello mahdollistaa teräksen lämmityksen käsittelyn aikana. Lämmityksessä kellon sisälle syötetään alumiinia ja puhalletaan happea, jolloin syntyy lämpöä teräkseen mutta tämä kuluttaa myös voimakkaasti tulenkestäviä materiaaleja.

Tarkka mittaaminen kehitystyön perustana

Kellojen kehitys on ollut Bet-Kerillä jatkuvaa työtä. Työ perustuu kellojen mittaamiseen käytön jälkeen ja käytön aikana, jos kello tukkeentuu.

Mittatietojen avulla Bet-Ker on jatkuvasti tutkinut kellon kulumisprofiilia ja parannuskohteita. Tietojen avulla on tehty kelloihin rakenteellinen muutos ja vahvistettu heikointa kohtaa.

Testatusti parhaat materiaalit CAS-OB -kelloihin

Bet-Ker on samalla testannut hallitusti erilaisia materiaaleja kelloissa, jotta löytäisimme parhaiten toimivan materiaalin suhteessa hintaan. Olemme kokeilleet kiertoraaka-aineita, erilaisia neulasia ja neulasmääriä.  

Pitkän tutkimustyön jälkeen, lisäämällä kiertoraaka-ainetta materiaaliin olemme saavuttaneet saman performanssin kuin neitseellisillä materiaaleilla.

Tuloksena kestävämmät kellot 

Materiaali- ja rakenteellisten muutosten avulla kellojen kesto on kasvanut hurjasti. Bet-Kerin asiakkaan prosessissa olevan valvonnan ansiosta kelloja on käytetty niin pitkään kuin se on turvallisesti mahdollista.

Tämän avulla kellojen hinta €/sulatus on laskenut 40%, vaikka samaan aikaan teräksen valmistaminen on muuttunut entistäkin haastavammaksi.  

Siirry "Refractory Highlights"-sivulle