STRUKTURDELAR

05rakenneosat

Högklassigt slutresultat
med Bet-Kers strukturdelar

Grunden för de strukturdelar som Bet-Ker Oy tillverkar är högklassiga massor av egen produktion, yrkesskickligt konstruktionsarbete samt en kompetent personal. På samma sätt som massaprodukterna konstrueras också strukturdelarna produktspecifikt till att motsvara kundens krav, vare sig det gäller värmeisolering, termisk motståndskraft, slitagetålighet eller eventuella strömningsmodeller för metall. Strukturdelar kan tillverkas i storlekar från några kilo ända upp till produkter med en vikt av 10 000 kg. Strukturdelar har en välplanerad och kontrollerad torkprocess vilket garanterar kunden en slutprodukt med hög kvalitet.

Anchor: #you-name-it-we-do-it

You name it, we do it

Med strukturdelar kan i stort sett vilka former som helst tillverkas. Vi kan tillsammans med er konstruera en optimal gjutdetalj för ändamål som ändamål, eller ge oss måtten så gör vi det! Utöver formen kan också den massa som används skräddarsys efter processförhållandena- Strukturdetaljer kan också förstärkas med syrafasta stålnålar för att öka tåligheten mot nötning. Låt oss hitta den bästa lösningen för er process!

 

BETKER You name it 1

BETKER You name it 2

BETKER You name it 3

 

Anchor: #lock-till-gjutlador

Däck till gjutlådor

Lösningar för gjutlådedäck som konstrueras specifikt för gjutlådan ger en utmärkt isolering i gjutlådeprocessen. I olika delar av locket kan olika material väljas beroende på slitagemekanismerna och -krafterna. Däcken gör det möjligt att använda en inert atmosfär i gjutlådan med till exempel argon.

Anchor: #bottenelement

Bottenelement

Bet-Ker Oy tillverkar och konstruerar bottenelement för olika slags skänkar. I konstruktionen beaktas objektets slitageegenskaper och såväl designen som materialvalen görs baserat på detta. Målet är en så lång infodringslivslängd som möjligt.  Byte från tegelinfodring till elementlösningar underlättar och minskar monteringsarbetet.

 

pohjaelementit01Bottenelement i stålskänk

pohjaelementit02Bottenelement i råjärnsskänk

 

Anchor: #inredning-i-gjutlador

Inredning i gjutlådor

Bet-Ker Oy konstruerar och tillverkar inredning i gjutlådor enligt kundens behov. Avsikten med inredning i gjutlådor är att minska stålstänk, skydda infodringen mot slag av smältan och förbättra strömningsfiguren så att föroreningar stiger upp i slagget. Exempel på inredning som Bet-Ker tillverkat är:

  • Flödesstyrningar
  • Bottenvallar
  • Mellanväggar
  • Slagplattor
  • Ramtegel

 

valialtaan kalusteet 01StartMaster-flödesstyrning

valialtaan kalusteet 02StartMaster-flödesstyrning

valialtaan kalusteet 03Ramtegel som används för att fästa gjutrör

 

Anchor: #cas-ob-klockor

CAS-OB-klockor

I processen CAS-OB (Composition Adjustment by Sealed argon bubbling with Oxygen Blowing) behandlas stålet i stålskänken med hjälp av en klocka tillverkad av eldfast material. Klockan läggs på smältans yta och har som uppgift att bilda en yta av rent smält stål inuti klockan under det att slagget stannar utanför klockan. Därmed kan man mata in legeringsämnena till ytan av det smälta stålet.

 

BETKER CAS OB kello 1

BETKER CAS OB kello 2

 

Anchor: #tangle-element

Tangle-element

Bet-Ker Oy:s Tangle-produkter är gjorda för mycket utmanande förhållanden. Elementen tillverkas av Bet-Ker Oy:s högklassiga gjutmassor med tillsats av cirka 30 procent syrafasta stålnålar. Med denna tillverkningsmetod får elementen en struktur som ger produkten en utomordentlig tålighet mot slitage och temperaturvariationer.   Tangle-produkterna lämpar sig för tuffa förhållanden där materialen utsätts för kraftig mekanisk nötning, termiska chocker eller kraftiga temperaturvariationer.

 

tangle01Nosblock till stålskänk

tangle02Monterade nosblock till stålskänk

tangle03Nosblock och sidoelement till masugnsskänk